Σε τεταμένο κλίμα αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά το …τζακ ποτ στη Θράκη, την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο και του Αχμετ Κουρτ από την περιφέρεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενόχληση από τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή Δημήτρη Χριστόπουλου για «το τουρκικό συμπαγές πράγμα» και δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα απόσυρσης και της δικής του υποψηφιότητας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χριστόπουλος ήταν σφοδρός πολέμιος της υποψηφιότητας Σαμπιχά.

Επίσης, στο στόχαστρο της εσωκομματικής κριτικής βρίσκεται και ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και διπλωμάτης καριέρας Γιώργος Αϋφαντής, ο οποιος φέρεται να εισηγήθηκε την υποψηφιότητα της Σαμπιχά.

Στο κλίμα αυτό, το κύριο άρθρο της «Αυγής» έβαλε στην ουσία επί του γραμματέα του κόμματος Δημήτρης Βίτσα, ο οποίος είχε την άτυπη «εποπτεία» της πενταμελούς επιτροπής που επεξεργαζόταν όλες τις υποψηφιότητες για το ευρωψηφοδέλτιο.

«Ο Δ. Βίτσας, με μια καθαρή δήλωσή του, είπε ότι η νέα υποψηφιότητα δεν υπακούει σε κάποιον εθνικισμό. Εξ αυτού μπορεί να συμπεράνουμε εμείς, οι απληροφόρητοι, ότι η αποσυρθείσα υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν υπακούει σε κάποιον εθνικισμό» είναι η επίμαχη αναφορά στο χθεσινό άρθρο της εφημερίδας.

 

Σχόλια