Φωτιές άναψε…η διπλωματία μέσω των tweets που επέλεξε να κάνει το Μαξίμου, δημοσιοποιώντας στον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο twitter το περιεχόμενο συνομιλίας του με τον τούρκο ομόλογό του. «Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί, όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους» αναφερόταν σε ένα από τα μηνύματα.

H ασυνήθιστη αυτή κίνηση έκανε το γύρο του κόσμου με τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης να εκφράζουν τουλάχιστον την έκπληξή τους. Στη συνέχεια τα tweets αποσύρθηκαν και αφού είχε προηγηθεί η αντίδραση του Νταβούτογλου, ο ο οποίος σημείωνε: «Τα σχόλια του Αλ. Τσίπρα για τους πιλότους κάθε άλλο παρά συμβαδίζουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη ας επικεντρωθούμε στη θετική μας ατζέντα».

Ομως η ιστορία δεν έκλεισε εκεί: Μιλώντας στο Reuters, αξιωματούχος από το γραφείο του πρωθυπουργού ανέφερε πως τα tweets ανέβηκαν κατά λάθος από έναν βοηθό: «Υπήρξε ένα λάθος. Ο Τσίπρας πράγματι τα είπε αυτά στον Νταβούτογλου (σε μια ιδιωτική συνάντηση) αλλά δεν προορίζονταν να γίνουν δημόσια, οπότε διεγράφησαν» είπε ο αξιωματούχος.

Στη συνέχεια ομως παρενέβησαν άλλες πηγές του Μαξίμου που έσπευσαν να διαψεύσουν τον αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters. Τι υποστηρίζουν; Οτι η συζήτηση Τσίπρα- Νταβούτογλου έγινε και ήταν επιλογη του Μαξίμου να ανέβουν τα tweets, αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκαν μετά τις αντιδράσεις σε ένδειξη καλής πίστης.


Σχόλια