Απέδρασε από το Δρομακαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου. Η απόδραση διαπιστώθηκε στις 5.45 από υπαλλήλους του Ιδρύματος και άμεσα ενημερώθηκε και η αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Για την υπόθεση διενεργείται παράλληλα έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η κ. Σταμάτη, όπως η ίδια ανέφερε στην πέμπτη αίτηση αποφυλάκισής της, η οποία απορρίφθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, βρισκόταν σε «ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο» καθώς πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή.

«Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου»

Την απόδραση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον Αnt1 ο δικηγόρος της Φρ. Ραγκούσης, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της χθες το βράδυ. Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, η Βίκυ Σταμάτη ήταν απογοητευμένη από τη χθεσινή απόφαση και, στη διάρκεια της συνομιλίας τους, του είπε ότι κανείς «δεν θα την εμποδίσει να είναι κοντά στο παιδί της».

«Εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη στο Δρομοκαΐτειο. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου» είπε, σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση.

 

Σε όλες τις αιτήσεις αποφυλάκισής της, που απορρίφθηκαν μετά από 35 μήνες κράτησης, η κ. Σταμάτη επικαλείτο το γεγονός ότι το 8χρονο παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς του. Χαρακτηριστικά στην τελευταία ανέφερε: «Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινές πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιός μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου».

Συνελήφθησαν δύο σωφρονιστικοι υπάλληλοι

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής οδηγήθηκαν οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη της κυρίας Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη το τελευταίο διάστημα με ψυχολογικά προβλήματα. Οι φρουροί συνελήφθησαν με την κατηγορία απελευθέρωσης κρατουμένου και το αδίκημα είναι αυταπάγγελτο.

Σχόλια