Την Πέμπτη, 26 Ιουνίου, στις 16:00, κηδεύεται από τον ναό Αγίων Θεοδώρων, στο Α΄ Νεκροταφείο, ο συγγραφέας Νάσος Χριστογιαννόπουλος, που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, 19 του μήνα, στα 69 του χρόνια.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ήταν Διδάκτωρ της Νομικής και δίδαξε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στις Βρυξέλλες ως ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δημοσίευσε νομικές μελέτες και άρθρα σε νομικά περιοδικά στην Ελλάδα και το Βέλγιο. Υπήρξε συντονιστής έκδοσης και ένας από τους συγγραφείς νομικής ερμηνείας των Ευρωπαϊκών Συνθηκών.

Το 1992 κυκλοφόρησε ποιητική συλλογή του από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του: «Ο ήλιος μπήκε από τη χαραμάδα», «Έγκλημα στο Μέγαρο Μουσικής», «Έρωτας καθολικώς», «Μελάνι ανεξίτηλο», καθώς και το λεύκωμα «Ορμυθοσκαλίσματα». Η συνέχεια του λευκώματος αυτού είναι το βιβλίο με τίτλο «Μυθοπερπατήματα», όπως και το πιο πρόσφατο «Ομηρομυθεύματα» (εκδόσεις Φίλντισι).

Από τις εκδόσεις Fagotto κυκλοφορεί το «Πάσχα στην Κέρκυρα». Από τις εκδόσεις Νέδα: «7 Φανταστικοί Διάλογοι-Διατρέχοντας την ιστορία μέσα από συζητήσεις», όπως και το βιβλίο λεύκωμα, «Αναζητώντας ελληνικό στοιχείο. Ταξίδια από άκρη σ’ άκρη της γης». Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά «Διαβάζω», «Ως3» και το διαδικτυακό www.mediasoup.gr.

Σχόλια