Οι προτάσεις του Βερολίνου δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, τονίζουν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίοι αναφέρονται στην αποκάλυψη εγγράφου από το Reuters.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Γερμανία επιδιώκει την επιστροφή της Αθήνας στις πολιτικές λιτότητας, την πλήρη εφαρμογή των «μεταρρυθμίσεων», καθώς και το να διατηρήσει η τρόικα το σημερινό της ρόλο.

Οι κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν πως το Βερολίνο μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση, επιλέγοντας τη «σκληρή τοποθέτηση». Όπως συμπληρώνουν, η Γερμανία ζητά από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο, προχωρώντας σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά.

Όπως τονίζουν, «οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης».

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουν πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με όλους τους Ευρωπαίους εταίρους σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης.

*πηγή: efsyn.gr

 

Σχόλια