Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στον REALfm (εκπομπή Γ. Ψάλτη ) σχετικά με προτάσεις που διατυπώθηκαν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

« Απορρίπτουμε το ίδιο την πολιτική πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ τώρα, όπως και την πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ αύριο μετά από εκλογές. Απαιτείται ευρύτερη συνεργασία των δυνάμεων του ευρωπαϊκού τόξου, όπου τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρίσκονται εκτός για να κάνουν εκ του ασφαλούς αντιπολίτευση.

Η χώρα χρειάζονταν χθες, χρειάζεται σήμερα, όπως θα χρειάζεται και αύριο μια ευρύτερη Εθνική συνεννόηση, μια εθνική γραμμή και Σχέδιο εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια και μια κυβέρνηση ευρείας κοινοβουλευτικής στήριξης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων για τα επόμενα δύο χρόνια. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αυτή την πολιτική πρόταση σήμερα την απορρίπτουν. Για αυτό χρειάζεται ισχυρή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ , σήμερα στην κοινωνία, αύριο στη Βουλή για να την επιβάλλει.»

Σχόλια