Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα ότι παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του τον Οκτώβριο, προς το τέλος της προεκλογικής του εκστρατείας, αλλά δεν παρουσίασε κάποιες αποδείξεις για να στηρίξει την κατηγορία του.

«Πόσο χαμηλά είχε πέσει ο πρόεδρος Ομπάμα ώστε να παρακολουθεί τα τηλέφωνά μου κατά την ιερή προεκλογική διαδικασία. Αυτό είναι Νίξον/Γουότεργκεϊτ. Κακός (ή άρρωστος) τύπος!», έγραψε ο Τραμπ σε μια σειρά από tweets στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σε ένα από τα tweets ο Τραμπ γράφει ότι οι καταγγελόμενες υποκλοπές έλαβαν χώρα στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη αλλά «δεν βρέθηκε τίποτα».

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει δεχτεί έντονες πιέσεις από το FBI και από έρευνες του Κογκρέσου σχετικά με τις επαφές ανάμεσα σε μέλη της προεκλογικής του ομάδας και ρώσους αξιωματούχους στη διάρκεια της εκστρατείας.

Ο Ομπάμα επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία και ζήτησε από ρώσους διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο με αφορμή την ανάμειξη της χώρας σε μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων εναντίον οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος κατά τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τραμπ, ο Μάικλ Φλιν, παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο έπειτα από τις αποκαλύψεις ότι είχε συζητήσει για τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας με τον ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ πριν αναλάβει ο Τραμπ την εξουσία.

Η απάντηση Ομπάμα

Μέσω του στενού του συμβούλου, Μπεν Ρόουντς, επέλεξε να απαντήσει στις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. «Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να διατάξει τηλεφωνικές υποκλοπές» έγραψε στο Τwitter, o Ρόουντς.

«Αυτοί οι περιορισμοί έχουν τεθεί για να προστατευτούν οι πολίτες από ανθρώπους σαν εσένα» έσπευσε να προσθέσει, ασκώντας δριμύ κατηγορώ στον Αμερικανό πρόεδρο.

Στο ίδιο πλαίσιο απαντώντας στο tweet του Tραμπ πως «ένας καλός δικηγόρος θα έφτιαχνε μια πολύ ισχυρή υπόθεση», διαμήνυσε πως «όχι δεν θα μπορούσε, μόνο ένας ψεύτης θα το έκανε».

Σχόλια