Μεγάλη ένταση στη Βουλή, το απόγευμα της Κυριακής, μετά την απόρριψη εκ μέρους του προεδρείου της Βουλής της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, αλλά και της πρότασης μομφής -που ακολούθησε από τον Αλ. Τσίπρα- κατά του προεδρείου της Βουλής.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την Ολομέλεια και δεν θα λάβει μέρος στη διαδικασία της συζήτησης και της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου, καταγγέλοντας ότι υπήρξε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Επί περίπου 3 ώρες, στην Ολομέλεια της Βουλής παίχθηκε ένα συνταγματικό σκάκι ανάμεσα σε κυβέρνηση, προεδρείο της Βουλής και ΣΥΡΙΖΑ, για το κατά πόσο ήταν ή όχι συνταγματική η πρόταση μομφής κατά Στουρνάρα, με τους πρωταγωνιστές -πλην Μεϊμαράκη- να ανταλλάσουν σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Μετά τούτων, συνεχίζεται κανονικά η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου, με την ονομαστική ψηφοφορία να είναι προγραμματισμένη για τα μεσάνυχτα.

Κουβέλης: «Δεν συμφωνούμε με την πρόταση δυσπιστίας»

Το προεδρείο της Βουλής είναι αρμόδιο να κρίνει αν είναι συνταγματική η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, ωστόσο είναι πολιτικό λάθος να απομονώνονται οι ευθύνες ενός μεμονωμένου υπουργού που συμμετέχει σε μια κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Δεν συμφωνούμε με την πρόταση δυσπιστίας» είπε ο Φώτης Κουβέλης.

Σχόλια