Ο νέος (πολυεκατομμυριούχος) υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε νέο σάλο στη Γαλλία αποκαλώντας τις εργαζόμενες στα σφαγεία μια επαρχιακής πόλης «αγράμματες».

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1, ο υπουργός αναφέρθηκε στους εργαζομένους του σφαγείου Gad, στην περιοχή Μορμπιγιάν.
«Υπάρχει σε αυτή την εταιρεία μια πλειοψηφία γυναικών. Οι περισσότερες είναι αγράμματες. Σε πολλές λέμε «δεν έχετε μέλλον στην Gad ή εδώ γύρω. Πάτε να δουλέψετε σε 50 ή 60 χιλιόμετρα από εδώ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν όμως ούτε δίπλωμα οδήγησης. Τι να τους πούμε; Θα τους δίνουμε 1.500 ευρώ το μήνα και θα πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια;» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακόν.

Η αναφορά σε «αγράμματες» προκάλεσε νέο σάλο στη Γαλλία. Στα social media, ένα κύμα διαμαρτυρίας ξέσπασε αμέσως μετά τις δηλώσεις. Πολλά ΜΜΕ δέχτηκαν έντονες διαμαρτυρίες και κατήγγειλαν την «περιφρόνηση» του υπουργού. Ενας συνδικαλιστής βγήκε στα μέσα και δήλωσε ότι ελάχιστοι εργαζόμενοι είναι αγράμματοι στην επιχείρηση των σφαγείων. Αντιμέτωπος με την οργή, ο Μακόν αναγκάστηκε να αντιδράσει, αλλά ήταν αργά.

Σχόλια