Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δύο αντικείμενα που «πιθανόν να σχετίζονται» με την πτήση MH370 του Boeing 777 της Malaysia Airlines, το οποίο αγνοείται εδώ και δώδεκα ημέρες, εντοπίστηκαν από δορυφορικές λήψεις.

Τα δύο αυτά αντικείμενα έχουν μήκος μέχρι 24 μέτρα και εντοπίστηκαν περίπου 2.500χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Περθ, εντοπίστηκαν δηλαδή στον λεγόμενο «νότιο αεροδιάδρομο».

«Νέες και αξιόπιστες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σε σχέση με την αναζήτηση στο νότιο Ινδικό Ωκεανό» ανέφερε επισήμως ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας.

«Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) έχει λάβει πληροφορίες που βασίζονται σε δορυφορικές εικόνες αντικειμένων που πιθανώς να σχετίζονται με την αναζήτηση» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει στείλει ένα αεροσκάφος στην περιοχή, περίπου 3000 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ αναμένονται άλλα τρία αεροπλάνα για να ερευνήσουν και πιθανώς να ανασύρουν τα δυο αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσω δορυφόρου να επιπλέουν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Ο Αμποτ είπε επίσης ότι έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, και προειδοποίησε ότι τα αντικείμενα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

«Το έργο του εντοπισμού αυτών των αντικειμένων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι σχετικά με την αναζήτηση της πτήσης MH370» διευκρίνησε ο Αμποτ.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι ένα αεροσκάφος αναζήτησης ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα αντικείμενα περίπου την ώρα που αυτός μιλούσε στο κοινοβούλιο.

Σχόλια