Η βρετανική εφημερίδα, «Daily Telegraph», αποκάλυψε τα τελευταία 54 λεπτά του ιστορικού κλήσεων του Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Αυτός ο πλήρης κατάλογος των κλήσεων του αεροσκάφους αρχίζει από τη στιγμή που αυτό ήταν ακόμη σε τροχοδρόμηση και τελειώνει με τη φράση του συγκυβερνήτη που ήδη έχει γίνει γνωστή: «Όλα οκ, καληνύχτα».

644041_τελεγκραφΟι αναλυτές πιστεύουν ότι αυτά τα 54 λεπτά μιας «τέλειας κλήσης ρουτίνας» περιέχουν δύο περίεργα σημεία.

Το ένα είναι όταν ο ομιλητής λέει ότι το αεροσκάφος παραμένει στα 35 χιλιάδες πόδια, φράση που είναι περιττή αφού έξι λεπτά πριν έλεγε ακριβώς το ίδιο.

Το δεύτερο ύποπτο σημείο είναι ότι η απώλεια επικοινωνίας και η απότομη στροφή έγινε ακριβώς τη στιγμή που ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας περνούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στην Χο Τσι Μιν.

Επιπλέον λίγο μετά το τελευταίο σήμα, κλείνουν οι επικοινωνίες.

«Αν ήθελα να κλέψω το αεροπλάνο, αυτό ακριβώς θα έκανα», δηλώνει στην εφημερίδα βετεράνος πιλότος.


Συγγενείς σε μαλαισιανούς εκπροσώπους: «Κυβέρνηση της Μαλαισίας, πείτε την αλήθεια!»

Εν τω μεταξύ ξέσπασε και πάλι η οργή των συγγενών των αγνοουμένων του Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών οι οποίοι επιτέθηκαν στους μαλαισιανούς εκπροσώπους με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Οι κινέζοι συγγενείς των αγνοουμένων φαίνεται να έχουν πειστεί ότι οι μαλαισιανοί τους κρύβουν πληροφορίες.

«Κυβέρνηση της Μαλαισίας, πείτε την αλήθεια! Και δώστε μας πίσω τους δικούς μας!», φώναζαν προς τους μαλαισιανούς εκπροσώπους, λέγοντας ότι η κυβέρνηση της Μαλαισίας τους εξαπατά και ότι είναι «ο χειρότερος των δολοφόνων».

Υπό τις απειλές των Κινέζων συγγενών οι μαλαισιανοί αξιωματούχοι εγκατέλειψαν την αίθουσα.

Σχόλια