Τα πολλά λόγια είναι υπεκφυγή. Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε!

Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουν πολιτικές δυνάμεις και κοινωνία τόσο το καλύτερο για όλους. Δεν υπάρχει πολιτικός χρόνος. Δεν μπορεί η κοινωνία να παρακολουθεί μετέωρη τη διελκυστίνδα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί η χώρα να βρίσκεται στο επίκεντρο της περιδίνησης του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας ως Πρωθυπουργός και ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει μετά τις διαπιστώσεις, να αναλάβει και γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού.

Αλλά και η κοινωνία οφείλει να διδαχθεί. Να ωριμάσει πολιτικά. Να μη ψάχνουμε σωτηρία σε μεσσίες και προφήτες. Δεν μπορεί η χώρα να πισωγυρίζει στις αρχές της δεκαετίας του 80 και να αναζητά στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τον νέο Ανδρέα,  που ως δια μαγείας θα την γλιτώσει από τα δεινά της κρίσης.

Δεν χρειαζόμαστε νέο Ανδρέα. Χρειαζόμαστε φυγή προς τα ΕΜΠΡΟΣ, προς το 2020. Χρειαζόμαστε ένα «Αριστερό Σημίτη», Πρωθυπουργό του ΑΥΡΙΟ, που με τελευταίας τεχνολογίας iPhone καθημερινά θα καταγράφει, θα προγραμματίζει και θα συντονίζει το κυβερνητικό έργο. Θα μεριμνά για την υλοποίηση και εφαρμογή του νέου εθνικού μας στόχου. Που δεν θα είναι άλλος ένας «μεγαλεπήβολος» εθνικός στόχος, όραμα, αφήγηση.

Θα είναι απλά το  δημοκρατικό ξεπέρασμα της κρίσης, η λήξη των μνημονίων και η έξοδός μας στις αγορές. Η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα. Η ανάκτηση της πλήρους κυριαρχίας της. Ηράκλειος άθλος πράγματι εδώ που έχουμε φτάσει.

Χρειαζόμαστε ένα εθνικό project 2020. Ένα αναπτυξιακό σχέδιο, γειωμένο στην πραγματικότητα, με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πνεύμα. Έτσι ώστε μετά το 3ο μνημόνιο να ξεφύγουμε από τη μέγγενη των δανειστών και της λιτότητας.

Η Αριστερά του μέλλοντός μας μπορεί να είναι η λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της χώρας. Μια αριστερά σύγχρονη, απαλλαγμένη από ιδεολογικές αγκυλώσεις και στρεβλώσεις του παρελθόντος, λυτρωμένη από λαϊκισμούς και αριστερισμούς. Έτοιμη να κυβερνήσει με σύνεση, ρεαλισμό, κοινωνική δικαιοσύνη, ευθύνη για τη χώρα και τους πολίτες.

-Ο Παναγιώτης Χατζηγεωργίου είναι δικηγόρος, Γραμματέας της  ΝΕ Δράμας της ΔΗΜΑΡ

Σχόλια