Κλιμακώνεται η βία στο Αφγανιστάν, λίγες εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη του διαδόχου του Χαμίντ Καρζάι στην προεδρία.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εντός του εστιατορίου του ξενοδοχείου Serena, στο οποίο διαμένουν πολλοί αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονται στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, σύμφωνα με μία αυτόπτη μάρτυρα.

Το ξενοδοχείο Serena, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Καμπούλ, μόλις ένα χιλιόμετρο από το προεδρικό μέγαρο, αποτελούσε μέχρι σήμερα έναν από τους ασφαλέστερους τόπους διαμονής στην αφγανική πρωτεύουσα, με πελάτες του πολλούς εργαζόμενους στην αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους Μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση στο αυστηρά φρουρούμενο ξενοδοχείο Serena είναι τέσσερις ξένοι και πέντε Αφγανοί (τέσσερις γυναίκες, τρεις άνδρες και δύο παιδιά).

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν και τέσσερις αντάρτες Ταλιμπάν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Η αστυνομία εξετάζει με ποιον τρόπο εισήλθαν οι ένοπλοι στο ξενοδοχείο, όπου δεκάδες ένοπλοι φρουροί περιπολούν στην περίμετρό του και όποιος εισέρχεται σε αυτό περνάει από έλεγχο με ανιχνευτές μετάλλου και από σωματικό έλεγχο.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, ο οποίος είπε ότι οι ένοπλοι είχαν στο στόχαστρό τους τόσο τους Αφγανούς όσο και τους ξένους ενοίκους του ξενοδοχείου που γιόρταζαν την παραμονή του αφγανικού νέου έτους.

Σχόλια