Μεγαλώνει συνεχώς το χάσμα στο ΠΑΣΟΚ. Ο πόλεμος ανάμεσα στους «προεδρικούς» και τους «παπανδρεϊκούς» μαίνεται ανεξέλεγκτος,  με εκατέρωθεν δηλώσεις να δυναμιτίζουν καθημερινά το κλίμα.

Από την πλευρά του «βενιζελικού» μπλοκ τα ξημερώματα της Τρίτης, στην ενημερωτική εκπομπή του Κontra με τον Αιμίλιο Λιάτσο η αναπληρώτρια γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Αφροδίτη Αλ Σάλεχ δήλωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν στήριξε το ΠΑΣΟΚ στην ευρωεκλογές, αλλά τη Δημοκρατική Αριστερά.

Η κα Αλ Σάλεχ θύμισε πως στις ευρωεκλογές ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής της Ελιάς και μαζί με τους συνυποψήφιους που έδιναν αγώνα πόρτα – πόρτα, όπως είπε, συναντούσε παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που έλεγαν πως δεν θα τους ψηφίσουν, επειδή ταυτίζονται με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αμέσως μετά η κα Αλ Σάλεχ δήλωσε πως ο πρώην πρωθυπουργός στήριξε αντίπαλο, του ΠΑΣΟΚ, και, συγκεκριμένα, τη Δημοκρατική Αριστερά. Πρόσθεσε, δε, ότι στήριξε προεκλογικά την Μαριλένα Κοππά, η οποία ήταν υποψήφια με το κόμμα του κ. Κουβέλη.

Έτσι οι αναφορές της αναπληρώτριας γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου θύμισαν τις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος στην επέτειο των 40 ετών από την Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου.

«Προχωράμε όλοι μαζί, αλλά με έναν όρο: όσοι ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν του εκλογικού κέντρου. Μόνον αυτόν τον όρο θέτω», είχε πει τότε ο κ. Βενιζέλος προκαλώντας αίσθηση.

 

Σχόλια