Η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατό προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση με βάση την αρχή του διπλού σεβασμού, στους κανόνες της Ε.Ε. και στη λαϊκή ετυμηγορία στα κράτη μέλη, τόνισε στο Reuters ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ελλάδα έχει κάνει ότι ήταν δυνατό προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση με βάση την αρχή του διπλού σεβασμού. Του σεβασμού στους κανόνες της Ε.Ε. και του σεβασμού στη λαϊκή ετυμηγορία στα κράτη μέλη», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «είμαι βέβαιος ότι η ελληνική επιστολή για 6μηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης με τις δεσμεύσεις που τη συνοδεύουν θα γίνει αποδεκτή».

Καταλήγοντας μάλιστα στέλνει ένα μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή για την Ευρώπη.

«Η ώρα των ιστορικών πολιτικών αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης, έφτασε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Η δήλωση του κ. Τσίπρα γίνεται λίγες ώρες πριν την έναρξη του έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα, που θα ξεκινήσει τελικά με καθυστέρηση μιάμισης ώρας, στις 17:30, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία της συνεδρίασης και να πραγματοποιηθεί σειρά διμερών συναντήσεων.

 

Σχόλια