Σε ψυχολογικές παραμέτρους λόγω του ότι η ισορροπία δεν είναι πια υπέρ της Γερμανίας στην Ευρώπη απέδωσε την αντίδραση Σόιμπλε κατά Βαρουφάκη και την αμφιλεγόμενη φράση «ανόητα αφελής», ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Ο Γερμανός υπουργός βλέπει ότι στα Eurogroup η ισορροπία δεν είναι 18-1 υπέρ της Γερμανίας αλλά έχουν αρχίσει και άλλες χώρες και διαφοροποιούνται από την σκληρή γραμμή της» σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας.

Αναφορικά με το θέμα της συμφωνίας δήλωσε ότι: «Η συμφωνία με τους εταίρους πρέπει να είναι τεχνικο-οικονομική αλλά και συνάμα πολιτική», εκτιμώντας πάντως πως δεν πρόκειται να γίνει δημοψήφισμα.

Σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, o υπουργός Επικρατείας  και πολύ στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι δεν ταυτίζεται χρονικά η διεκδίκηση τους με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Υπενθυμίζουμε πως το υπουργείο Εξωτερικών έχει καταθέσει διάβημα στο Βερολίνο διαμαρτυρόμενο για τις πρόσφατες δηλώσεις Σόιμπλε για τον έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Σχόλια