Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Μιχάλης Καρχιμάκης στο οικονομικό κανάλι SBC και στον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα. Ζήτησε συνέδριο ΠΑΣΟΚ για να επανακαθοριστεί η πολιτική του κόμματος προς όφελος του δημόσιου πλούτου αλλά και για να τεθεί και θέμα ηγεσίας.

Ο κ. Καρχιμάκης είπε πως δεν θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να γίνει συνιστώσα κανενός άλλου κόμματος, ενώ επανέλαβε τη θέση του ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ανατράπηκε και από μέσα και απ’ έξω.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είπε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο κεντρικός πόλος της κεντροαριστεράς, πως δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία.

Υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και όχι της ΔΗΠΑΡ τάχθηκε και ο Κώστα Σκανδαλίδη, όπου θα συζητηθεί και το θέμα της ηγεσίας. Ο κ. Σκανδαλίδης τοποθετεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και μέχρι τότε να παγώσουν οι διαδικασίες για τη ΔΗ.ΠΑΡ. Εννοείται, πως σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων ενέχεται ν πυροδοτήσει εξελίξεις και στο ΠΑΣΟΚ.

Από τα πασοκογενή στελέχη με κάποια δύναμη στο εσωτερικό του κόμματος, μέχρι τώρα, μόνο η Φώφη Γεννηματά δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της, αν και πριν από λίγο διάστημα, είχε αφήσει σαφώς να εννοηθεί ότι η ίδια θα κινηθεί σε περίπτωση μη θετικού αποτελέσματος. Δεν αποκλείεται, επίσης, το επόμενο διάστημα να υπάρξει σαφέστερη τοποθέτηση της κ. Γεννηματά.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ανεβαίνει στην Κοζάνη τις παραμονές των Χριστουγέννων για την έκθεση φωτογραφίας «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου.

Η έκθεση φωτογραφίας έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» τον Ευ. Βενιζέλο, αφού, όπως υποστηρίζουν στην Χ. Τρικούπη «χρησιμοποιείται ως «όχημα» για την επαφή του πρώην Πρωθυπουργού με τοπικά στελέχη ανά την Ελλάδα και την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή». Η έναρξή της έγινε στο Ζάππειο την 1η Σεπτεμβρίου και συνοδεύτηκε από τα γνωστά επεισόδια κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ ακολούθησε εκδήλωση στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος Παπανδρέου «η ανάδειξη της αλήθειας μέσα από την παρουσίαση των ίδιων των γεγονότων και των πρωταγωνιστών τους, αποτελεί την καλύτερη απάντηση προς όλους εκείνους που επιχειρούν να παραχαράξουν την ιστορία, με στόχο, αφενός μεν να αποσιωπήσουν τις ευθύνες τους, αφετέρου δε να διαμορφώσουν το κατάλληλο κλίμα για την επίτευξη των δικών τους σκοπιμοτήτων, όπως μαρτυρούν οι πρόσφατες επιθέσεις που δέχεται το έργο των υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ».

 

Σχόλια