Με εκτενή ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο των συζητήσεών του για εκλογική συνεργασία με το Ποτάμι, τα SMS που αντάλλαξε με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τις εσωκομματικές διεργασίες που την οδήγησαν τις συζητήσεις σε ναυάγιο.

«Φίλε μάλλον δεν προχωράει η συνεργασία θέλω να ξανασυζητήσουμε» το πρώτο SMS του Θεοδωράκη». Ποιος και γιατί έθεσε βέτο για να μην προχωρήσει η συνεργασία;

Γράφει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος:

«31/12/14. 15 00 Γραφεία «το Ποτάμι» Πρόεδρος ΣΕ ΦιΣυ(Γ Βαλλιανάτος) Πρόεδρος «το Ποτάμι»(Σταύρος Θοδωράκης), μελος ΣΕ ΦιΣυ(Σπύρος Χατύρας). Διαμόρφωση πρότασης συνεργασίας για έγκριση από ΜΓΣ(Μόνιμη Γενική Συνέλευση). Εμφαση σε ανοιχτή κοινωνία και ελεύθερη αγορά, ψηφοδέλτια. (Μας υποδέχεται με υπέροχη μαγκούρα από λευκό ξύλο). Ιδέα(ΣΘ) για «ακροβολισμό», των πολύ γνωστών υποψήφιων στην επαρχία, «Αν δεχθούν και οι άλλοι για να μη μου λένε πως σε ξεφορτώθηκα». Γέλια. Ωραία ιδέα. Δέχομαι. Θα μου πει πού ακριβώς αργότερα σήμερα στο τηλ.

Συνάντηση με Διευθυντή Καμπάνιας( ) «το Ποτάμι» για ιδέες για πόλεις της επαρχίας. Κεφαλλονιά;, Ναύπλιο;, (δικές μου προτάσεις). Γραφείο Τύπου, γλυκιές φίλες( ), και ( ).Συζήτηση για τρόπο κοινής αναγγελίας. Συμφωνία. Ευγενική πρόσκληση για Βασιλόπιτα την επομένη.

Ενημέρωση Συντονιστικής Επιτροπής ΦιΣυ.

18 13 SMS, ΣΘ «ΦΙΛΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ». Ραντεβού για συζήτηση πριν από Βασιλόπιτα. 01/01/15.

17 00 Γραφεία «τΠ» ΓΒ+ΣΘ. Εθελοντες κτλ. Τρεις πίτες. Μουσική γέλια. Χαρά από εθελοντές για πιθανότητα καθόδου μου στην Κεφαλλονιά. ΣΘ ξανά «Συμφωνούμε για το πώς απομένει το πού».

Ερώτηση μου προς «τΠ», Από πού η ευρύτατη διαρροή σε δεκάδες σάιτ στο διαδίκτυο «ο Γ Βαλλιανάτος με το Ποτάμι». Μερικές «Ο Βαλλιανάτος στην Α Αθηνών με το Ποτάμι»,(εφ όσον εμείς σε ΦιΣυ έχουμε επιβάλει εμπάργκο).

19 58 Απάντηση SMS(«τΠ») «ΑΠΟ ΜΑΣ». Βράδυ τηλ ΣΘ «Φίλε Πρόβλημα το ότι είσαι Πρόεδρος Κόμματος, η Επιτροπή αποφάσισε όχι σε Προέδρους κομμάτων. Σοκ. ΣΘ, «Διαμαρτύρονται οι ( )».

Ραντεβού για επομένη. 02/01/15. Τηλεφωνώ σε ( ), σε ( ), και σε ( ) στις ΗΠΑ. Κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε.

02/01/15, 15 00 Γραφεία «τΠ», ΣΘ+ΓΒ. Του λεω πως οι ( ) δεν διαμαρτυρήθηκαν. Μου λέει ναι αλλά διαμαρτυρήθηκε ο ( ). Μου λέει πως η Επιτροπή λέει πως ιδιότητά μου ως Προέδρου είναι κώλυμα για το ψηφοδέλτιο. Σοκ. Προτείνει συμμετοχή άλλων από ΦιΣυ, και μετά τις εκλογές ανάθεση Τομέα σ εμένα. «Η απόφαση δική σας».

Ενημέρωση Μόνιμης Γενικής Συνέλευσης ΦιΣυ.

03/01/15. 20 17 Ψηφοφορία ΜΓΣ(Zeus Elections), για συνέχιση συζητήσεων ή ΟΧΙ.

04/01/15. 17 00 Πέρας ψηφοφορίας. Αρνητική απόφαση. Δελτίο Τύπου»

Σχόλια