Στην αποκάλυψη ότι έχει ηχογραφήσει την εκρηκτική συνεδρίαση του Eurogroup της Ρίγας προέβη ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο The New York Times Magazine.

Αποκάλυψε ότι έχει καταγράψει τα όσα ειπώθηκαν στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, το οποίο αποτέλεσε αφορμή για την «περιθωριοποίησή» του από την ηγεσία της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου σε εκείνη τη συνεδρίαση υπουργός είχε δεχθεί οργισμένες επικρίσεις από ομολόγους του, οι οποίοι φέρονται να τον αποκάλεσαν «τζογαδόρο και ερασιτέχνη».

«Λέει ότι έχει ηχογραφήσει τη συνάντηση, αλλά δεν μπορεί να τη δημοσιεύσει εξαιτίας των κανόνων εμπιστευτικότητας», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Όλα αυτά τα δημοσιεύματα που λένε ότι με έβρισαν, ότι μου είπαν ότι ξοδεύω τον χρόνο και όλα αυτά, αφήστε με να πω ότι τα διαψεύδω ολόψυχα» τόνισε στη συνέντευξη του ο κ. Βαρουφάκης.

Το εν λόγω ρεπορτάζ αναμένεται να δημοσιευτεί την προσεχή Κυριακή. Έχει τίτλο: «Ένας υπουργός Οικονομικών κατάλληλος για μία ελληνική τραγωδία;».

Δεν θα εξευτελιστώ

Στη συνέντευξη, διαβεβαιώνει ότι ξέρει «πότε πρέπει να φύγει», συμπληρώνοντας: «Δεν πρόκειται να εξευτελιστώ, ούτε να συμβιβαστώ σε θέματα αρχής και λογικής».

Και προσθέτει: «Ανάθεμα αν δεχθώ ένα ακόμη πακέτο που θα διαιωνίσει την ίδια κρίση. Δεν εξελέγην για αυτό».

Σημειώνει μάλιστα ότι θα προτιμούσε να παραιτηθεί παρά να ωθήσει τους Ελληνες σε μία βαθύτερη οικονομική κρίση.

Είμαι τρομοκρατημένος

Ο ίδιος παραδέχεται ότι «η κατάσταση της οικονομίας έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους δύο μήνες ως αποτέλεσμα της σκληρής διαπραγμάτευσή μας», για να επισημάνει ότι οι διαπραγματεύσεις παίρνουν τη μορφή επένδυσης για ένα καλύτερο μέλλον και «πάντα εμπεριέχεται βραχυπρόθεσμο κόστος σε μία επένδυση».

Ερωτηθείς κατά πόσον είναι ανήσυχος για την ελληνική οικονομία, απάντησε: «Τρομοκρατημένος. Τρομοκρατημένος και εμβρόντητος».

Σχόλια