Στο «κούρεμα» του χρέους επιμένει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν «πιο οικονομική λύση για τους δανειστές από την παράταση». Ο κ. Βαρουφάκης καταφέρεται εναντίον της τρόικας, παρομοιάζοντάς τη με τη CIA και αναφέρεται στο βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού…

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης ταυτίζει την τρόικα με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, αναφερόμενος στη μέθοδο εικονικού πνιγμού, ένα βασανιστήριο που η δεύτερη κατηγορείται πως χρησιμοποιεί.

«Και στη CIA υπήρχαν καλοί άνθρωποι που παρά τη θέλησή τους έκαναν waterboarding – δηλαδή εικονικούς πνιγμούς. Υπήρχε και γι’ αυτούς ηθικό δίλημμα», τονίζει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η τρόικα «λίγο πριν το έμφραγμα, μάς δίνει ανάσα και μετά μας σπρώχνει πάλι κάτω από το νερό».

Όσον αφορά το χρέος, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ τόνισε πως όλοι γνωρίζουν ότι το χρέος της Ελλάδας χωρίς ένα νέο συμβόλαιο δεν είναι βιώσιμο, ωστόσο, τόνισε πως καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τη λέξη «κούρεμα».

Ωστόσο, όπως σημείωσε, «στην ουσία το «κούρεμα» θα ήταν η καλύτερη λύση και για τους δανειστές, σίγουρα πιο φτηνή από την παράταση».

 

Σχόλια