Το Ισραήλ κατάφερε βαρύ πλήγμα στη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώνοντας τρεις διοικητές του στρατιωτικού της σκέλους, μετά την απόπειρά του το βράδυ της Τρίτης να εξοντώσει τον αρχηγό των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ Μοχάμεντ Ντέιφ.

Οι τρεις διοικητές των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ σκοτώθηκαν στη Ράφα σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, 36 ώρες μετά την επανάληψη των εχθροπραξιών στο παλαιστινιακό έδαφος, σύμφωνα με τις δύο εμπόλεμες πλευρές.

Δύο από αυτούς, οι Ραέντ Άταρ και Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα, περιλαμβάνονταν στα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Εμπλέκονταν σε διάφορες επιθέσεις και σε δύο γεγονότα που σημάδεψαν τους Ισραηλινούς: την απαγωγή του στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ το 2006 και τον θάνατο τριών στρατιωτών στη Ράφα την 1η Αυγούστου.

Στην επιδρομή εναντίον των διοικητών των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ σκοτώθηκαν επίσης τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι στη Ράφα, την πόλη που συνορεύει με την Αίγυπτο και η οποία είναι μια από τις πλέον πληγείσες από τον πόλεμο περιοχές, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Η επιδρομή δεν άφησε μέσα και κοντά στο κτίριο όπου βρίσκονταν τα θύματα παρά έναν κρατήρα και ερείπια.

Παράλληλα στην πόλη της Γάζας ακόμη τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιδρομής σε νεκροταφείο, όπου οι τέσσερις άνδρες έθαβαν συγγενείς τους που είχε σκοτωθεί το πρωί

Τα νέα αυτά θύματα αυξάνουν σε τουλάχιστον 19 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους σήμερα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των 2.069 νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από τις 8 Ιουλίου είναι παιδιά και οι έφηβοι.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, «μαχητές αποτέλεσαν στόχο επίθεσης σε νεκροταφείο στο κέντρο της Γάζας την ώρα που επιχειρούσαν να ρίξουν ρουκέτες, στο ίδιο μέρος απ’ όπου είχαν εκτοξεύσει ρουκέτες χθες».

Την ίδια ώρα ο Ασράφ αλ-Κούντρα, ο εκπρόσωπος των πρώτων βοηθειών στη Γάζα ανακοίνωσε ότι διασώστες ανέσυραν από τα ερείπια τη σορό της τρίχρονης Σάρας, μιας από τις κόρες του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ, ενώ συνέχιζαν τις έρευνες μετά τον βομβαρδισμό του σπιτιού του το βράδυ της Τρίτης, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν επίσης η 27χρονη γυναίκα του Ουϊντάντ και το επτά μηνών αγοράκι τους Άλι.

Σχόλια