Συνάντηση με τους επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τους την απόφαση την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, βάζοντας τίτλους τέλους στην ελληνική εκδοχή της συνένωσης του χώρου της Κεντροαριστεράς – κατά τα πρότυπα της ιταλικής Ελιάς – μεταφέροντας και τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που διαφώνησε ανοιχτά με το να παραμείνει η Ελιά ως το βασικό όχημα που θα οδηγήσει την Δημοκρατική Παράταξη στις εκλογές.

D4D753EDFCCEBE7A7DA33CE444CC1DD7
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ένα πρώτο βήμα που πέτυχε και πως τώρα πρέπει να γίνει ένα βήμα παραπέρα, με το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και παρουσίασε τα επόμενα βήματα για τη συγκρότηση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου που θα μετάσχουν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στελέχη άλλων κινήσεων, υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελιάς, πρόσωπα από την τοπική Αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι από διάφορα κοινωνικά κινήματα και εκπρόσωποι από τον χώρο του συνδικαλισμού.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν κατηγορηματικός ότι θα εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις θεσμικής ισοτιμίας και ότι θα υπάρχουν ανοιχτές θέσεις για όλους με «γενναιοδωρία και ευελιξία» στη βάση της αρχής «όποιος θέλει να προσφέρει, να έχει θέση να προσφέρει».

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους επικεφαλής και τα στελέχη της Ελιάς να συμμετάσχουν στην Συνδιάσκεψη για της 3ης Σεπτέμβρη που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ η οργανωτική επιτροπή, προγραμματίζεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά περί τα τέλη Ιουλίου και στη ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραγωγικούς φορείς και με συγκεκριμένη θεματολογία, για το σχέδιο ανασυγκρότησης.

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα του διαλόγου με τη ΔΗΜΑΡ, με τον κ. Βενιζέλο να αναφέρει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι θα υπάρξει γρήγορη ανταπόκριση στην πρόσκληση διαλόγου της ΔΗΜΑΡ και πως ως προς αυτό έχει ζητήσει από τον Γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, να επικοινωνήσει σχετικά με τον Γραμματέα της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε ακόμα για τις μάχες που δίνει η κυβέρνηση, ενώ σχολίασε και την αυριανή πρωτοβουλία-εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους αιγιαλούς αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται ουσιαστικά με ένα «φάντασμα», καθώς, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, μετά την παρέμβαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει αποσυρθεί το σχετικό νομοσχέδιο και δεν υπάρχει ακόμα κάτι καινούριο.

 

Σχόλια