Μετά τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γκίκα Χαρδούβελη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι στόχος τους είναι να βγει η Ελλάδα στο ξέφωτο, αλλά όχι… ακάλυπτη. «Να έχουμε έναν θώρακα ασφαλείας που δε θα επιτρέπει κερδοσκοπικά παιχνίδια των αγορών σε βάρος της χώρας».

«Ο υπουργός οικονομικών, κ. Χαρδούβελης, μας ενημέρωσε για το τι συνέβη στο Eurogroup. Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και δύσκολη, αλλά και η τελευταία πριν βγούμε από το Μνημόνιο και την επιτήρηση, γιατί έχουμε ως στόχο να ολοκληρώσουμε την τελευταία επιθεώρηση και να οργανώσουμε την επόμενη φάση στο πλαίσιο που προβλέπει η Ε.Ε. Η τρόικα θα επιστρέψει εγκαίρως», ήταν τα πρώτα λόγια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε στόχος είναι «να βγούμε στο ξέφωτο, με ένα θώρακα ασφαλείας που δε θα επιτρέπει κερδοσκοπικά παιχνίδια των αγορών». Μάλιστα επεσήμανε, ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να ολοκληρωθεί «το ταχύτερο δυνατό, πριν αρχίσει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία. Πάντα υπάρχει ερώτημα και δίλημμα. Ή θα διαλέξουμε μια λύση που έχουμε παλέψει με θυσία και κόπο και είναι σίγουρη ή άλλες λύσεις που είναι ασαφείς και

Χαρδούβελης: θα βρούμε λύση

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως σύντομα η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος πως υπάρχει χρόνος για να βρεθεί λύση μέχρι το κρίσιμο Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, η τρόικα δεν έχει ανοίξει νέα ζητήματα και τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα είναι τα γνωστά που βρίσκονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Σχόλια