Καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup o Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το τέλος της πολύωρης σύσκεψης που είχε με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών.

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης έκανε λόγο για «λεπτή διαπραγμάτευση» προκειμένου η χώρα να περάσει τη νέα φάση, μετά το μνημόνιο.

«Όπως είδατε είχαμε μια διεξοδική συζήτηση παρισταμένου και του υπουργού Οικονομικών γιατί αύριο υπάρχει η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες που έχει καθοριστική σημασία για την διαπραγμάτευση που κάνουμε – μιας και είναι μια πολύ λεπτή διαπραγμάτευση, προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτή τη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα και να περάσουμε στη νέα φάση, μετά το μνημόνιο, μετά την τρόικα, με όλες τις διασφαλίσεις των υφιστάμενων ευρωπαϊκών μηχανισμών που επιτρέπουν στη χώρα να αναπνεύσει, να κινηθεί ως ισοδύναμη χώρα μέσα στην ευρωπαϊκή και τη διεθνή οικονομία, αλλά και να μην κινδυνεύει από κανένα τέχνασμα των αγορών σε βάρος της», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ερωτώμενος για το ενδεχόμενο σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών εμφανίστηκε αρνητικός λέγοντας ότι στα θέματα της οικονομίας και των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα δεν βλέπει καμία συναίνεση για να υπάρξει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, ενώ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής κάλεσε τους όσους πολιτικούς αρχηγούς θέλουν να έρθουν είτε στη συνεδρίαση στη Βουλή του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής είτε στο ΥΠΕΞ να ενημερωθούν από τον ίδιο.

Σχόλια