Η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του Ελληνα πρόξενου στο Βερολίνο τα ξημερώματα της Τετάρτης. Το αρμόδιο σώμα της γερμανικής αστυνομίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προκήρυξη της οργάνωσης, καθώς στις δύο προηγούμενες αντίστοιχες επιθέσεις σε βάρος της ίδιας διπλωματικής αποστολής, την ευθύνη είχαν αναλάβει άλλες οργανώσεις.

Οπως αναφέρερει η Deutsche Welle, η προκήρυξη που είναι γραμμένη στα γερμανικά αναρτήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο διαδίκτυο. Με αυτή, η οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς -Φράξια Μηδενιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Ελληνα προξένου, Αρη Ραδιόπουλου, στις 2 τα ξημερώματα. Οπως είπε ο κ. Ραδιόπουλος στη Deutsche Welle, το αυτοκίνητο του και ένα ακόμη όχημα που ήταν παρκαρισμένο μπροστά από το σπίτι του στην περιοχή Βίλμερσντορφ, καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Η προκήρυξη, έχει τον τίτλο «Δεν θέλουμε τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του τέρατος που διατηρεί το σύστημα στη ζωή». Το κείμενο αναφέρει ότι «στην κρίση οι εξουσιάζοντες δημοκράτες αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο». Αφού κατάφεραν τα «σκυλιά του συστήματος», όπως αποκαλεί την αστυνομία η οργάνωση, «να σπάσουν την αντίσταση στους δρόμους, επικεντρώνονται τώρα στην αντίσταση που υπάρχει ακόμη στις φυλακές, με την δημιουργία καινούργιων φυλακών ασφάλειας και την πλήρη απομόνωση των κρατουμένων», εκείνων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του 2008. Όπως υποστηρίζεται, στην καταστολή του «αντιστασιακού πνεύματος» των κρατουμένων συμμετέχει πλήθος ειδικών σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας που έχουν έρθει από το εξωτερικό. «Δεν θέλουμε να παρατηρούμε αυτή την εξέλιξη άπρακτοι όπως πολλοί άλλοι που έχουν πάψει να αγωνίζονται. Γι αυτό αποφασίσαμε να επισκεφτούμε ένα από τα «σκυλάκια του καναπέ τους» στο ήσυχο Βίλμερσντορφ».

Τέλος, η «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών» εκφράζει την αλληλεγγύη της στους φυλακισμένους που βρίσκονται σε απεργία πείνας στις ελληνικές φυλακές και θυμίζει την περίπτωση του Ιλία Καρέλι, ο οποίος, όπως αναφέρεται, «δολοφονήθηκε από δολοφόνους που ονομάζονται φύλακες φυλακών».

Σχόλια