Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ξεκίνησε στις κοινοβουλευτικές επιτροπές οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων η συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας». Τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισηγήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, προβάλλοντας την ανάγκη ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων και τη μεγάλη ανάγκη χιλιάδων οφειλετών να μπουν σε ρύθμιση.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη και από την άποψη των ανθρώπων που αυτήν τη στιγμή ταλαιπωρούνται και από την άποψη της ενίσχυσης των κρατικών εσόδων σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, και πρέπει να αξιοποιηθεί ο Απρίλιος» είπε η κ. Βαλαβάνη, ζητώντας όλες τις πλευρές να αναλογιστούν ότι από τη στιγμή που θα ψηφιστεί τελικά αυτό το νομοσχέδιο, απαιτούνται περισσότερες από 20 ημέρες για να δημιουργηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις υπαγωγής στη ρύθμιση.

«Αυτό σημαίνει ότι αν πάμε με κανονικές διαδικασίες, πρακτικά θα έχουμε χάσει τον Απρίλιο» επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Υπάρχει επίσης μια ημερομηνία η οποία έχει βαρύνουσα σημασία, την οποία πρέπει να προλάβουμε να επεκτείνουμε. Είναι η ημερομηνία της υφιστάμενης νομοθεσίας για τον αιγιαλό. Το ισχύον πλαίσιο ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία την 31 Μαρτίου 2015. Αν δεν έχουν μέχρι αυτή την ημερομηνία ολοκληρωθεί τα κριτήρια χάραξης του αιγιαλού, χάνεται ο παλιός αιγιαλός για όλη την Ελλάδα. Πρέπει να προλάβουμε λοιπόν να επεκτείνουμε αυτή την ημερομηνία την οποία προτείνουμε να πάει ως το τέλος της χρονιάς, ώστε να μπορέσει να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον σε σχέση με τους αιγιαλούς και τις παραλίες».

Οι Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής αποδέχθηκαν την πρόταση της κυβέρνησης για να ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο και αυτό σημαίνει ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.

 

Σχόλια