«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και κάλεσε όλα τα κόμματα «να καταδικάσουν την απόπειρα τρομοκράτησης κατά του Άδωνι Γεωργιάδη», μετά το δεύτερο κείμενο του προφυλακισμένου για τον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «η ευθεία απειλή κατά της ζωής του από τους τρομοκράτες δεν πρόκειται να κάμψει ούτε το φρόνημα, ούτε την κοινοβουλευτική δράση, τόσο του ίδιου, όσο και οποιουδήποτε Έλληνα βουλευτή».

«Κι ας αναλογιστούν οι πάντες τι σημαίνει για τη Δημοκρατία μας η πολιτική στοχοποίηση ‘Ελληνα βουλευτή» πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Νίκου Μαζιώτη αλλά και αυτές της κ. Βούλτεψη, είπε:

«Η αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ για την αναφορά Μαζιώτη στον Α. Γεωργιάδη είναι αυτονόητη. Δεν είναι καθόλου αυτονόητη, όμως, η κυβερνητική προσπάθεια ανάδειξης της τρομοκρατίας σε παράγοντα της πολιτικής αντιπαράθεσης, μέσω των υποδείξεων της κυβερνητικής εκπροσώπου προς τα πολιτικά κόμματα.

Τι ακριβώς θέλει να δείξει η κ. Βούτεψη; Ότι υπάρχουν εντός κοινοβουλίου συνιστώσες της τρομοκρατίας κατά την προσφιλή ρήση του κ.Σαμαρά; καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τα παιχνίδια της σε βάρος της δημοκρατίας».

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρώντας αυτονόητη την καταδίκη κάθε απόπειρας τρομοκράτησης, δήλωσε:

«Οι δημοκρατίες δεν έχουν ανάγκη  τους αυτόκλητους τιμωρούς.  Κάθε απειλή κατά του πολιτικού κόσμου προσκρούει στην κοινή για τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου παραδοχή ότι η βία δεν έχει θέση στην ελληνική κοινωνία.

Στο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας δεν νοούνται πλειοδοσίες. Η καταδίκη κάθε απόπειρας τρομοκράτησης πολίτη ή πολιτικού είναι αυτονόητη και δεδομένη».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς Νίκος Μαζιώτης απάντησε σε σχόλια που έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ,  Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφορικά με το πρώτο κείμενο του Μαζιώτη που αναρτήθηκε στο indymedia.

Συγκεκριμένα, στο δεύτερο κείμενό του ο Νίκος Μαζιώτης λέει πως ο κ. Γεωργιάδης πρέπει «να εκτελεστεί μπροστά σε χιλιάδες λαού στην πλατεία Συντάγματος και το πτώμα του να κρεμαστεί ανάποδα όπως έκαναν οι Ιταλοί Παρτιζάνοι στην πλατεία Λορέτο στο Μιλάνο στον ομοϊδεάτη του Μπενίτο Μουσολίνι».

Στο πρώτο του κείμενο ο Μαζιώτης κατηγορούσε τον Άδωνι Γεωργιάδη πως μετά από παρέμβασή του δεν του επετράπη να μιλήσει τηλεφωνικά από τη φυλακή σε εκδήλωση με θέμα «Ένοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση».

Σχόλια