Με «επιθέσεις» άγνωστου τύπου και χαρακτήρα απείλησε τη Δευτέρα τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα, σε μια κλιμάκωση των αντεγκλήσεων των δύο χωρών γύρω από την κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία παραγωγής Sony Pictures.

Η Πιονγιάνγκ απειλεί με επιθέσεις κατά του Λευκού Οίκου, του Πενταγώνου και του συνόλου του εδάφους των ΗΠΑ.

Οι Βορειοκορεάτες αρνούνται τους αμερικανικούς ισχυρισμούς ότι βρίσκονται πίσω από την κυβερνοεπίθεση ενάντια στην εταιρεία, η οποία γύρισε κινηματογραφική ταινία για μία φανταστική δολοφονία του ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η δήλωσε έρχεται λίγες ημέρες μετά τις επίσημες κατηγορίες της Ουάσιγκτον ότι πίσω από την επίθεση στην Sony Pictures κρύβεται η Βόρεια Κορέα.

«Ο στρατός και ο λαός της ΛΔ της Κορέας είναι απόλυτα έτοιμοι για αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ σε κάθε πολεμικό επίπεδο, μεταξύ άλλων και σε εκείνο του κυβερνοπολέμου», αναφέρεται στη μακροσκελή δήλωση, την οποία μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της ασιατικής χώρας.

Στην δήλωση γίνεται ειδική αναφορά στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος «αστόχαστα έσπευσε να διακινήσει τη φήμη ότι η Β. Κορέα βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην Sony».

Η Β. Κορέα χαρακτηρίζει «δίκαιη» την πράξη όσων πραγματοποίησαν την κυβερνοεπίθεση, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει ποιοι είναι ή πού βρίσκονται.

«Τα πιο σκληρά αντίμετρα θα ληφθούν με τόλμη κατά του Λευκού Οίκου, του Πενταγώνου και όλης της ενδοχώρας των ΗΠΑ, της καταβόθρας της τρομοκρατίας, ξεπερνώντας κατά πολύ την «συμμετρική αντίδραση» που εξήγγειλε ο Ομπάμα» απειλεί στην ανακοίνωσή της η Βόρειος Κορέα.

Η Πιονγιάνγκ αναφέρει ότι έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει «τα πιο σκληρά αντίποινα», χωρίς να αναφέρει ποια είναι αυτά. «Κανένας υπολογισμός δεν είναι πιο λανθασμένος, από το να θεωρήσει κάποιος ότι μόνο μία εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών αποτελεί στόχο της αντίδρασής μας. Οι στόχοι μας βρίσκονται σε όλες τις πόλεις των αμερικανών ιμπεριαλιστών που έχουν προκαλέσει την πιο πικρή μνησικακία όλων των Κορεατών» αναφέρει.

 

Σχόλια