Δύο αντικείμενα, ένα στρογγυλό και ένα πολυγωνικό, εντόπισαν οι δυνάμεις της Αυστραλίας που ερευνούν τον νότιο Ινδικό Ωκεανό. Όπως τόνισε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, ενδεχομένως μέσα στις επόμενες ώρες να έχει ολοκληρωθεί η περισυλλογή τους, ώστε να λυθεί το μυστήριο.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα δύο κομμάτια: το ένα έχει χρώμα πορτοκαλί και το άλλο πράσινο-γκρι.
«Πλοίο της Αυστραλίας βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτά τα αντικείμενα και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα τα πιάσουν» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Τα ξημερώματα έγινε γνωστό ότι κινεζικό αεροπλάνο που συμμετέχει στις έρευνες εντόπισε νέα «αντικείμενα» στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού.  Οι παρατηρήσεις έγιναν από στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Ιλιούσιν-76 που έχει σταλεί από τις κινεζικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται με τη συμμετοχή πολλών χωρών.

Στις έρευνες  προστέθηκαν από τη Δευτέρα περισσότερα κινέζικα και ιαπωνικά αεροσκάφη. Βάσει εκτιμήσεων, εφόσον το εξαφανισμένο αεροπλάνο συνέχισε να πετά έως ότου εξαντληθούν τα καύσιμά του και συνετρίβη, αυτό θα έγινε 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ.

 

Σχόλια