Το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι κατέληξαν σε συμφωνία για μια μόνιμη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και μια επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει από την Αίγυπτο, η οποία μεσολάβησε για την επίτευξή της, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Χαμάς.

«Επιτεύχθηκε μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και αναμένουμε την ανακοίνωση από το Κάιρο ώστε να καθοριστεί η ώρα της εφαρμογής (της εκεχειρίας)», δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι.

Από την πλευρά του ο δεύτερος στην ιεραρχία της παλαιστινιακής οργάνωσης, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί «μια νίκη για την αντίσταση», ενώ πρόσθεσε ότι η ώρα έναρξης της εκεχειρίας θα καθοριστεί αργότερα.

Ένας εκπρόσωπος των Λαϊκών Επιτροπών Αντίστασης, μιας παλαιστινιακής ομάδας που εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, ανέφερε ότι η ανακοίνωση από την Αίγυπτο ενδέχεται να γίνει ενός των επόμενων δύο ωρών.

Πάντως, εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας ξεκίνησαν την 8η Ιουλίου και έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο τουλάχιστον 2.130 ανθρώπων στην πλευρά των Παλαιστινίων και 68 στην πλευρά του Ισραήλ.

 

Σχόλια