Τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας στοίχισαν τη ζωή σε άλλους 10 Παλαιστίνιους μέχρι στιγμής σήμερα, αυξάνοντας στους 1.374 τον αριθμό των νεκρών στον θύλακα σε 24 ημέρες εχθροπραξιών, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας εκεί.

Αεροπορικές επιδρομές είχαν αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχουν οι ισλαμιστές της Χαμάς, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας Άσραφ αλ Κούντρα. Δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους μία γυναίκα, σκοτώθηκαν σε επιδρομές στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ενώ έξι Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένης ακόμη μιας γυναίκας, σκοτώθηκαν σε πλήγματα στη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του θύλακα, διευκρίνισε ο ίδιος.

Τρεις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας δημοσιογράφος, υπέκυψαν εξάλλου στα τραύματα που είχαν υποστεί τις προηγούμενες ημέρες, πρόσθεσε ο Κούντρα. Εξάλλου 15 Παλαιστίνιοι οι οποίοι είχαν προσφύγει σε ένα σχολείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας τραυματίστηκαν σε επίθεση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σε ένα τέμενος που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Τα πλήγματα αυτά σημειώθηκαν την επομένη μιας από τις πιο αιματηρές ημέρες της σύγκρουσης που ξέσπασε την 8η Ιουλίου, με τουλάχιστον 119 νεκρούς σε μια σειρά πληγμάτων και βομβαρδισμών στον μικροσκοπικό θύλακα ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο, ο οποίος τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό από το 2006.

 

Σχόλια