«Γέφυρες» ονόμασαν τον κοινό εκλογικό συνδυασμό τους, σε  συνέντευξη τύπου που έδωσαν, η «Δημιουργία ξανά» του Θάνου Τζήμερου και η «Δράση» του Θόδωρου Σκυλακάκη, χαρακτηρίζοντας την προεκλογική συνεργασία τους σαν «αρχή» και δηλώνοντας ότι μετά τις εκλογές θα προχωρήσουν σε «εργασίες ενοποίησης», η οποίες θα ολοκληρωθούν με κοινή συνδιάσκεψη το φθινόπωρο.

Κατά την συνέντευξη τύπου αποκάλεσαν εν δυνάμει σύμμαχο το Σταύρο Θεοδωράκη και τη δική τους συνεργασία ένα ανοιχτό γάμο, στον οποίο είναι ευπρόσδεκτοι και νέοι εταίροι. Ο κ.Τζήμερος υπενθύμισε μάλιστα ότι ο κ. Θεοδωράκης ήταν ο μόνος δημοσιογράφος, που είχε παρευρεθεί στην παρουσίαση της ίδρυσης της ‘Δημιουργίας Ξανά’ προ διετίας.

Άλλωστε ‘Γέφυρες’ και ‘Ποτάμι’ απευθύνονται σε αντίστοιχο εκλογικό ακροατήριο και οι πρόεδροι των φιλελεύθερων σχηματισμών που συνεργάζονται ξανά για δεύτερη φορά μετά τις εκλογές του 2012, αναζητούν ευρύτερες συμμαχίες, με στόχο το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι όποιες ζυμώσεις όμως στο “μεταρρυθμιστικό χώρο” μετατίθενται για μετά τις ευρωεκλογές και θα εξαρτηθούν προφανώς από το αποτέλεσμα και τις γενικότερες πολιτικές ανακατατάξεις που αυτό θα πυροδοτήσει. Ο κ. Σκυλακάκης εξέφρασε ευθέως την ευχή να υπάρξει συνεργασία όλων των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων μετά το Μάιο και σημείωσε πως το μόνο ζήτημα που αυτή τη στιγμή χωρίζει τις Γέφυρες από το Ποτάμι είναι πως ο κ. Θεοδωράκης δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του για την οικονομική πολιτική.

Σχόλια