Η κατάρρευση της Ελλάδας θα συνιστούσε ένα γεωπολιτικό λάθος, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Όταν συνομιλώ με τους Ευρωπαίους, υπάρχει η γενική άποψη ότι η καλύτερη έκβαση είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» επισήμανε ο Αμερικανός υπουργός, προσθέτοντας ότι ένα Grexit θα συνεπάγεται επίπονες προσαρμογές.

Δεν είναι σαφές ότι η Ευρώπη θα βρει λύση για την Ελλάδα, τόνισε παράλληλα, ο κ. Λιου, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

Όσον αφορά το χρέος, παραδέχθηκε ότι η θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν προκαλεί έκπληξη στην αμερικανική κυβέρνηση.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους πρέπει να διευθετηθεί μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων.

«Το κλειδί για την Ελλάδα είναι η εμπιστοσύνη» τόνισε εν συνεχεία, σπεύδοντας να επισημάνει ότι πρέπει να γίνουν πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν συνιστά άμεσο κίνδυνο για τις ΗΠΑ.

Σχόλια