Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να διαβεβαιώσει πως η πρώτη κατοικία δεν θα κινδυνεύει, ο βουλευτής, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον realfm 97,8, δηλώνει πως η πρώτη κατοικία δεν θα προστατεύεται για πάντα. Συγκεκριμένα, είπε πως η κυβέρνηση ναι μεν λέει στην τρόικα «όχι» στους πλειστηριασμούς, αλλά μόλις η χώρα ορθοποδήσει θα ισχύουν.

«Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, εννοώ η άρση της προστασίας της δυνατότητας πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, θα έρθει οπωσδήποτε κάποτε όταν η χώρα επιστρέψει στην κανονικότητα. Γιατί στις κανονικές οικονομίες για να μπορεί να υπάρξει στεγαστική πίστη και να μπορεί η τράπεζα να δίνει δάνειο για την αγορά πρώτης κατοικίας, πρέπει να μπορεί να εκτελεί πάνω σε αυτό το ακίνητο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε: «Εγώ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, έχω ένα ακίνητο στο όνομά μου. Το πήρα με στεγαστικό δάνειο. Τι έβαλα υποθήκη για να το πάρω; Το ίδιο το ακίνητο. Αν υπάρχει εσαεί προστασία της πρώτης κατοικίας δεν θα μπορεί να ξαναδοθεί ποτέ ξανά δάνειο για την πρώτη κατοικία».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συνέχισε λέγοντας: «Σας απαντώ γιατί το ζητά η τρόικα τώρα. Έρχεται λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση και έχει σύμμαχο τις τράπεζες και λέει. Αυτή η ώρα της κανονικότητας δεν έχει έρθει ακόμα. Αυτό είπαν οι τράπεζες και αυτό είπε η ελληνική κυβέρνηση.

Λέει δηλαδή στην τρόικα: “ναι ως γενική αρχή η στεγαστική πίστη δεν μπορεί να λειτουργήσει με εσαεί απαγόρευση πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, όμως αυτή η εποχή της κανονικότητας δεν είναι το 2015”.

Μακάρι να είναι καλύτερη η οικονομία μας το 2016. Να είναι το 2017, αλλά μπορούμε να συνεννοηθούμε από την άλλη ότι δεν μπορεί να υπάρξει εσαεί προστασία σε κάθε περίπτωση;».

 

Σχόλια