Σχόλιο του πρώην βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

____________

Αμέσως και με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων επί του δημοψηφίσματος, οι ψυχραιμότεροι και οι πλέον νηφάλιοι από τους πολίτες και των δύο πλευρών θα κατανοήσουν τη ματαιότητα του εγχειρήματος. Και από τη Δευτέρα θα γίνουν πιο αντιληπτές οι σοβαρές έως ολέθριες συνέπειές του.

Και αυτό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ…

Πριν τη ψηφοφορία και ανεξαρτήτως της επιλογής σας ας αναρωτηθείτε:

1) Πως θα κατανεμηθεί η «Αξιοπρέπεια» των Ελλήνων σε περίπτωση οριακού αποτελέσματος υπέρ της μιας ή της άλλης επιλογής; 51% «αξιοπρέπεια» και 49% «Εθελοδουλία» και τούμπαλιν;!

2) Μετά την ρητή και κατηγορηματική διαβεβαίωση του κ. Πρωθυπουργού, ότι θα εξασφαλίσουμε, εντός 48 ωρών, συμφωνία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ!!, όλοι θα διερωτόμαστε προς τι η διχοστασία του ελληνικού λαού με το οριακό ή και αμελητέο διαπραγματευτικά,. αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όταν διαπραγματευόταν, χωρίς αποτέλεσμα, επί πέντε μήνες έχοντας την στήριξη του 80% του ελληνικού λαού!

3) Εν τω μεταξύ θα συνειδητοποιήσουμε ότι αφού έχουν προηγουμένως «κατηγοριοποιηθεί» οι πολίτες, θα χρειαστούν 50 περίπου δις για την νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (δηλ φτού κι απ’ την αρχή), θα πρέπει να ακυρωθεί η πεποίθηση ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ ότι η Ελλάδα πτώχευσε (ο ΥΠΟΙΚ της Ινδονησίας διαβεβαίωνε σήμερα τις αγορές ότι δεν θα πτωχεύσουν όπως η Ελλάδα), θα χρειαστεί να καλύψουμε επί πλέον κάνα 1 δις δημοσιονομικό έλλειμμα και να αναστρέψουμε τα δυσμενή, για τη χώρα μας, δημοσκοπικά στοιχεία των ευρωπαϊκών λαών.

Πραγματικά «για ένα πουκάμισο αδειανό»…

Σχόλια