Μετά την απόφαση για πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΑΔΜΗΕ (των μεγάλων δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας),  από την κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ νοείται πως η απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας πρέπει να ολοκληρωθεί με την πώληση της «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ», δηλαδή του 30% της όλης δραστηριότητας της ΔΕΗ. Αυτό  προκύπτει από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον περσινό Ιούλιο και τα  προαπαιτούμενα προς ψήφιση εντός του προσεχούς Ιουλίου για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Η προς πώληση ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ, σύμφωνα με τα σχέδια θα αποτελείται από τα πάγια ορυχείων και Παραγωγής καθώς και μέρος της δραστηριότητας εμπορίας. Θα διαθέτει μίγμα ισχύος από λιγνιτική, υδροηλεκτρική παραγωγή και παραγωγή με καύσιμο φυσικό αέριο, καθώς επίσης και μίγμα πελατών από βιομηχανικούς, βιοτεχνικούς και εμπορικούς καθώς και οικιακούς καταναλωτές.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει κατ΄ επανάληψη τονίσει ότι τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά είναι ριζικά αντίθετη με τις  επιλογές τόσο για την πώληση των δικτύων  του ΑΔΜΗΕ όσο και τη μεθόδευση για την κατάτμηση και πώληση της ΔΕΗ.

Κάθε συζήτηση των κυβερνητικών εταίρων για «επανεξέταση» προειλημμένων αποφάσεων θα μπορούσε να είναι θετική εφόσον αποφασισθούν και προωθηθούν αλλαγές επί της ουσίας.

Αυτό που δεν μπορεί να αποδεχθεί η ελληνική κοινωνία είναι η όποια κοροϊδία μιας δήθεν διαπραγμάτευσης , που σύντομα θα εξαντληθεί προ της επιμονής της «αδηφάγου τρόικας» .

Σχόλια