Με εμφανή τα σημάδια της κούρασης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η εξοντωτική μέθοδος που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα στην ελληνική διαπραγμάτευση, δεν είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος δουλειάς.

Την Πέμπτη το βράδυ, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, είπε ότι η συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον έλληνα πρωθυπουργό κράτησε αρκετές ώρες προχθές, κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να συνεχιστεί το βράδυ ως τις τρεις το πρωί και να ξαναρχίσει πάλι χθες στις εννιά το πρωί.

«Είμαι εξουθενωμένος, είμαι κουρασμένος», δήλωσε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ. «Δεν μου αρέσει αυτή η μέθοδος εργασίας που δεν με αφήνει να κοιμηθώ», «δεν μπορούμε να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις κουρασμένοι», είπε. Δεν είναι η κατάλληλη μέθοδος εργασίας, ούτε για εμάς, ούτε για εσάς (τους δημοσιογράφους), είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Από την πλευρά του, ο Ντ. Τουσκ ανέφερε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup ενημέρωσε τους ευρωπαίους ηγέτες για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Οπως είπε, οι ηγέτες έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης και των συνεπειών της. Πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται να διεξαχθεί Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα και ανέφερε ότι οι ηγέτες καλούν να κλείσει η συμφωνία στο Eurogroup του Σαββάτου.

Σχόλια