Με επιστέγασμα μία σιβυλλική δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έκλεισαν οι διαπραγματεύσεις της Τρίτης μεταξύ Αθήνας και δανειστών, κατά τις οποίες το Eurogroup απέρριψε το ελληνικό αίτημα για διετή παράταση του προγράμματος δανεισμού υπό νέους όρους.
Σύμφωνα με ανταποκρίσεις από τις Βρυξέλλες, σε δηλώσεις του σε εκδήλωση της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του πως “στην Αθήνα συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορούν να φανταστούν”, χωρίς να διευκρινίσει για τί είδους “πράγματα” μιλά.
Ο Danny Kemp του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε στο Twitter: «Ο Γιούνκερ τελειώνει την ομιλία του λέγοντας πως πρέπει να φύγει άμεσα γιατί στην Αθήνα συμβαίνουν σημαντικά πράγματα για τα οποία δεν είστε προετοιμασμένοι».
Ανταπόκριση της Ναυτεμπορικής ανέφερε επίσης πως ο ίδιος δήλωσε πως “θα δείτε πράγματα την Κυριακή που θα σας εκπλήξουν”, ενώ συνεργάτες του υποστήριζαν πως η δήλωσή του αφορούσε την συγκέντρωση υπέρ του “ναι” στην πρόταση των Θεσμών, που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, σύμφωνα με την παραπάνω ενημέρωση, έφυγε νωρίς από τη συνάντηση για να πάει στο γραφείο του, για να ενημερωθεί για το Εurogroup, αλλά και για την διαδήλωση.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, έκανε λόγο για ιστορικές εξελίξεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε εξεύρεση λύσης.
Σχόλια