Επιμένει στην πρότασή του για κοινή ακτοφυλακή Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προχωρώντας και σε μια δήλωση που αφορά τις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας και αναμένεται να πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις.

Μιλώντας στη Φρανκφούρτη σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στην προεδρία της Κομισιόν, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι «τα εσωτερικά σύνορα πρέπει να μείνουν ανοιχτά. Και αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι τα εσωτερικά σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά -και αυτό ήταν πολύ μεγάλο επίτευγμα για την Ευρώπη-πρέπει να φυλάξουμε καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα».

Στάθηκε ιδιαίτερα στην πρότασή του για κοινές περιπολίες Ελλάδας και Τουρκίας, λέγοντας: Οι Τούρκοι συμφωνούν, οι Ελληνες όχι. Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους, ποιος είναι πού και για ποιο πράγμα αρμόδιος ή να σώσουμε ανθρώπινες ζωές; Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκά οργανωμένη ακτοφυλακή», είπε και πρόσθεσε ότι θα υποβάλει σχετική πρόταση εντός του έτους.

Σχόλια