Μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά να «συγκαλέσει και να ακούσει την ΚΟ της ΝΔ» απηύθυνε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ να ορίσουμε από κοινού συλλογικά την πυξίδα για τη μεταμνημονιακή εποχή» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη στον Σκάι θεωρώντας«απολύτως αναγκαία την ανασύσταση της παράταξης» και επισημαίνοντας ότι στόχος τη «είναι να βοηθήσουμε την Νέα Δημοκρατία να γίνει και πάλι μια μεγάλη παράταξη»

«Η ΝΔ είχε πάντοτε μια οικουμενικότητα και μια βασική αρχή που ήταν ο σεβασμός στη διαφορετικότητα- Να γίνει άνοιγμα κυρίως προς το κέντρο. Η ΝΔ δεν ήταν ποτέ ρατσιστικό, ξενοφοβικό κόμμα»ήταν μερικές από τις αιχμηρές αναφορές της.

Δήλωσε επίσης πως δεν θα δεχόταν θέση υπουργού αν της προσφερόταν και σημείωσε πως στόχος της είναι η ενίσχυση διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας σε μία μεγάλη παράταξη της δεξιάς και του κέντρου.

Σχετικά με το θέμα της ΝΕΡΙΤ και την κάλυψη της συνέντευξης Τσίπρα, η Ντόρα Μπακογάννη είπε πως θα ήταν«καλό να ακούσει ο ελληνικός λαός τον Τσίπρα», σημειώνοντας πως έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη» στη νοημοσύνη των πολιτών και την ικανότητά τους να κατανοούν τι είναι υλοποιήσιμο και τι είναι ανέφικτο.

Η κυρία Μπακογιάννη επανέλαβε την κριτική της για τον ΕΝΦΙΑ και τόνισε εκ νέου πως το βάρος πρέπει να πέσει πλέον στην ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, καθώς η υπερφορολόγηση είναι «η βασική αιτία για την έλλειψη ανάπτυξης σε αυτή τη χώρα».

Σχόλια