Συνεχίζοντας την ιδιαίτερα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, αυτήν την φορά επέλεξε να επιτεθεί με δριμείς χαρακτηρισμούς, προσωπικά στον Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με αφορμή την χτεσινή του συνέντευξη στο Mega.

«Υπάρχουν πολιτικές συμπεριφορές που έχει ιστορικά αποδειχθεί ότι μπορεί να είναι και γραφικές και επικίνδυνες ταυτόχρονα. Αυτή είναι η περίπτωση του κ. Βαρουφάκη, που ενεργεί σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα που τον επέλεξε και τον ανέχεται»,

Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει κατηγορώντας τον ότι:

«Στη χθεσινοβραδινή πολλοστή τηλεοπτική του εμφάνιση, ερωτώμενος για τον ορυμαγδό ανοικτών επιθέσεων που δέχεται από τους ομολόγους του, αντί να προσπαθήσει να δώσει μια ουσιαστική απάντηση που προστατεύει το εθνικό συμφέρον και δίνει κάποια στοιχειώδη προοπτική, περιέπεσε και πάλι στο βαρύ αντιδημοκρατικό ατόπημα να συκοφαντήσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όλους τους προκατόχους του.

Όλοι ήσαν «προσκυνημένοι», «υποταγμένοι», έτοιμοι να δεχθούν τις επιθυμίες της γερμανικής κυβέρνησης!», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, και καταλήγει λέγοντας:

«Αυτά λέει ο υπουργός που εγκατέλειψε μέσα σε λίγες ημέρες την προσπάθεια παραμετρικής βελτίωσης του χρέους, δηλαδή την αξιοποίηση των  αποφάσεων του 2012.

Αυτός λοιπόν ο υπουργός που, μέσα στον ναρκισσισμό του, είναι προφανές ότι δεν έχει αίσθηση της ευθύνης του για τη βαθιά και μακροπρόθεσμη ζημιά που κάνει στη χώρα.

Βαυκαλίζεται δε ότι κάνει διαπραγμάτευση, αντί με συστολή να μελετήσει το πώς έγινε η πραγματική διαπραγμάτευση υπό τραγικές συνθήκες, διαπραγμάτευση που έφερε το πιο ευνοϊκό δάνειο που έχει λάβει ποτέ χώρα, μαζί με το μεγαλύτερο κούρεμα και τη ριζικότερη αναδιάρθρωση  χρέους στα διεθνή χρονικά».

 

Σχόλια