Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γεώργιος Κυρίτσης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στο κοινοβούλιο ζητάει από τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, να πληροφορήσουν τον Ελληνικό λαό, για τα δάνεια που έχουν λάβει από τις τράπεζες τα κόμματα της Ν.Δ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ, όπως επίσης  τι ποσά έχουν δανειστεί και με ποιόν διακανονισμό.

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς:

Θέμα: «Τα δάνεια που έχουν λάβει από τις ελληνικές τράπεζες τα πολιτικά κόμματα της  Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η εξυπηρέτησή τους».

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στην Διαρκή  Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης (συνεδρίαση της 9ης, 11ης  και 18ης  Σεπτεμβρίου 2014) είχα τονίσει ότι για να μπορέσει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών με τον πολιτικό κόσμο θα πρέπει να έρθουν και τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων στο φως και να είναι υπάρξει πλήρης διαφάνεια. Ζήτησα και στις τρεις συνεδριάσεις της Επιτροπής να μου απαντήσει ο Υπουργός Εσωτερικών για την οικονομική κατάσταση των κομμάτων της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και για τα δάνεια που έχουν πάρει μέχρι στιγμής, χωρίς όμως να πάρω καμία απάντηση.

Επειδή, οποιαδήποτε συζήτηση για τον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων πρέπει να συνοδεύεται από πλήρη διαφάνεια και να μην υπάρχουν αναπάντητες ερωτήσεις,

Επειδή, οι φορολογούμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση των πολιτικών κομμάτων, αφού τα δάνεια χρηματοδοτήθηκαν από ελληνικές τράπεζες, οι οποίες μετά και την ανακεφαλαιοποίησή τους ελέγχονται από το κράτος σε ποσοστό περίπου 90%.

Ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί:

  • Τα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που έχουν πάρει δάνεια από ελληνικές τράπεζες, τι ποσά έχουν δανειστεί, ποιος είναι ο διακανονισμός που έχουν κάνει και με τι επιτόκιο;
  • Ποιες είναι οι πήγες των εσόδων τους ώστε να εξυπηρετούνται τα δάνειά τους;

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Κυρίτσης

Σχόλια