Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ενημερώνει τον Ελληνικό λαό για την τύχη των δύο ερωτήσεων, με το ίδιο πάντα θέμα, που υπέβαλλε προς τους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας να ενημερωθεί η βουλή και η κοινωνία για τα δάνεια που έχουν λάβει από τις ελληνικές τράπεζες τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και για τις δυνατότητες εξυπηρέτησής τους.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης,  αναφέρει αναλυτικά:

Μέχρι σήμερα κατέθεσα δύο φορές, στις 25 Σεπτεμβρίου και 14 Οκτωβρίου, επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εσωτερικών με θέμα: «Τα δάνεια που έχουν λάβει από τις ελληνικές τράπεζες τα πολιτικά κόμματα της  Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η εξυπηρέτησή τους».

Η συζήτηση της δεύτερης επανακατατεθείσας επίκαιρης ερώτησης, αφού την πρώτη φορά δεν ήρθε κανείς υπουργός να την απαντήσει, προγραμματίστηκε  να συζητηθεί σήμερα 20 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Δυστυχώς ενημερώθηκα και από τα δύο υπουργεία ότι δηλώνουν ξανά αναρμόδια και ότι δεν θα έρθει κανείς υπουργός να απαντήσει.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εσωτερικών με παρέπεμψε για αυτό το θέμα στην «Επιτροπή Ελέγχου των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων». Εφόσον, λοιπόν, το υπουργείο θεωρεί ότι η όποια απάντηση μπορεί να δοθεί από την συγκεκριμένη Επιτροπή – αν και αυτή δεν νομοθετεί αλλά μόνο ελέγχει – θα ακολουθήσω και αυτήν την οδό, μήπως λάβω απαντήσεις, σε πείσμα όσων επιχειρούν να αποφύγουν τον έλεγχο!

Είναι απορίας άξιον και το θέτω στην κρίση των Ελλήνων πολιτών: ενώ την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Εσωτερικών θεωρούσε πως ήταν αρμόδιο να νομοθετήσει για τον «Έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», σήμερα να δηλώνει αναρμόδιο για το θέμα των δανείων των πολιτικών κομμάτων…

Τους διαβεβαιώνω λοιπόν ότι, παρά τις «φιλότιμες προσπάθειες» που καταβάλλουν, το θέμα δεν θα παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες.

Έπεται συνέχεια…

 

Σχόλια