Για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής στην πατρίδα, την αποκλειστική ευθύνη θα φέρουν ιστορικά και πολιτικά οι κ.κ.Σαμαράς και Βενιζέλος» τονίζει με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ραγκούσης σημειώνει:

«Πρώτον : η Ελλάδα παραμένει τελικά στο Μνημόνιο, την ώρα που η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έγκαιρα και προγραμματισμένα ανέκτησαν πλήρως την εθνική τους κυριαρχία, ενώ παράλληλα και η Κύπρος βαδίζει στέρεα και σωστά. Αντίθετα, η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου απέτυχε να φέρει σε πέρας την ιστορική αποστολή της.

»Δεύτερον: προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τώρα τα χειρότερα είναι αναγκασμένη μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να κάνει όσα δεν έκανε δυόμισι χρόνια, επειδή προτεραιότητα των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου ήταν η εκτέλεση συμβολαίων διαπλοκής και η αναβίωση πελατειακών αντιλήψεων και πρακτικών.

»Τρίτον: επειδή τα μέτρα που πλέον απαιτούνται θα είναι εξαιτίας τους οδυνηρά, αποφάσισαν να παραπέμψουν τη λήψη τους μετά την προσπάθεια για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Άρα, με βάση το υπαρκτό ενδεχόμενο μη εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η προφανής πολιτική τους σκοπιμότητα είναι να αποποιηθούν την εθνική ευθύνη τους.

»Τέταρτον και σημαντικότερο: εκθέτουν την χώρα σε ανυπολόγιστους κινδύνους και τυχοδιωκτικά τζογάρουν πέντε ετών θυσίες των Ελλήνων και των ελληνικών επιχειρήσεων».

Σχόλια