Τις επόμενες δύο – τρεις ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το αν η συμφωνία του Eurogroup  θα περάσει από τη Βουλή, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Με δηλώσεις του συγκεκριμένα στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως πρώτα από όλα η κυβέρνηση περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της συμφωνίας στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. «Αυτή την εβδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δύο, τρεις ημέρες -επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το ελληνικό κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα- θα το αποφασίσουμε και το μάθετε και εσείς» ανέφερε.

Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση επαναφέρει το θέμα καλώντας την κυβέρνηση να φέρει την συμφωνία προς κύρωση στην βουλή.

Μεϊμαράκης: Πότε και αν θα έλθει η συμφωνία παράτασης του μνημονίου για ψήφιση από την ελληνική Βουλή

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με την οποία ζητά ενημέρωση της Βουλής για την συμφωνία στο Eurogroup, κατέθεσε ο τέως πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνει ότι ενημερώθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι βουλευτές και ο λαός «έχουν ενημερωθεί ανεπαρκώς, μέσα από διαγγέλματα, συνεντεύξεις και αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης».

Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής ρωτά τον κ. Αλέξη Τσίπρα:

– πότε θα ενημερώσει τη Βουλή για το περιεχόμενο της συμφωνίας που υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών

– πότε και αν θα έλθει η συμφωνία παράτασης του μνημονίου για ψήφιση από την ελληνική Βουλή.

ΠΑΣΟΚ: Προκλητική προσπάθεια για παράκαμψης της νομοθετικής κύρωσης της συμφωνίας

Απόπειρα παράκαμψης της νομοθετικής κύρωσης της παράτασης του προγράμματος στήριξης καταλόγισε στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά προκλητική στάση.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη κυβέρνηση ότι αναζητεί δρόμο διαφυγής με την «ριζοσπαστική» μέθοδο της ωμής παραβίασης του Συντάγματος όταν ως αντιπολίτευση κατήγγειλαν κάθε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και κάθε κατεπείγον νομοσχέδιο.

«Η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το παραμύθι του διαχωρισμού της «δανειακής σύμβασης» από το «πρόγραμμα» την οδηγεί δυστυχώς σε θεσμική διολίσθηση που εκθέτει τη χώρα διεθνώς.

Καλούμε την κυβέρνηση να φέρει την «τροποποίηση – παράταση» της δανειακής σύμβασης η οποία παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και τις αναθεωρήσεις του και συνιστά αυτό καθεαυτό το πρόγραμμα, στη Βουλή. Την καλούμε να μην οδηγήσει τον υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της ΤτΕ και την διοίκηση του ΤΧΣ σε παραβίαση του Συντάγματος και της ισχύουσας νομοθεσίας.

Το ποτήρι της αλήθειας είναι πικρό και θα το πιούνε μέχρι τον πάτο αυτοί που πούλησαν προεκλογικά φίλτρα ψευδαισθήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Σχόλια