Το Athens Pride κλείνει φέτος τα 10 του χρόνια και για τον εορτασμό αυτής της επετείου εστιάζει στην καρδιά της ισότητας και της δημοκρατίας, δηλαδή στη δυνατότητα των επιλογών στην οικογενειακή ζωή. Σε αυτό το πλαίσιο, με σύνθημα: «Οικογενειακή Υπόθεση» το Σάββατο στις 19:00 πραγματοποιείται στην πλ. Κλαυθμώνος το Φεστιβάλ Υπερηφάνιας 2014.

To Athens Pride 2014 φέρνει στο επίκεντρο το αίτημα για τη δυνατότητα δημιουργίαs νομικά αναγνωρισμένης οικογένειαs.

«Η Ελληνική Πολιτεία συνεχίζει να μας στερεί και αυτό το δικαίωμα. Μας αρνείται την ισονομία ακόμα και μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 7 Νοεμβρίου 2013, σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα είχε παραβιάσει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αποκλείοντας ζευγάρια του ιδίου φύλου από το Σύμφωνο Συμβίωσης».

»Η ισότιμη πρόσβαση στο οικογενειακό Δίκαιο αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση μιας σύγχρονης δημοκρατίας. H εξαίρεση πολιτών από το Σύμφωνο Συμβίωσης, τον γάμο, την τεκνοποίηση, την παιδοθεσία λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου, σημαίνει τον ουσιαστικό και επιλεκτικό αποκλεισμό τους από την πολιτειακή προστασία και την στέρηση ασφάλειας που αυτή συνεπάγεται. Έχει σαν επακόλουθο την δυσχέρενση της σταθερότητας στην προσωπική ζωή, την συναισθηματική όσο κι οικονομική επιβάρυνση στην καθημερινότητα» επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Με το σύνθημα «Οικογενειακή Υπόθεση» το Athens Pride 2014 επισημαίνει την ιδιαίτερη έννοια της οικογένειας όπως την ορίζει κάθε LGBT άτομο. Για το λόγο αυτό, στην αφίσα του Φεστιβάλ Υπερηφάνιας παρουσιάζεται το αρχετυπικό ζευγάρι, ως Αδάμ και Αδάμ, ενωμένους, με το παιδί τους, τον Έρωτα, σαν ένα παράδειγμα LGBT οικογένειας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

12.00 – 17.00 Πρωινές δράσεις: A Different Kind of Workshop Face Painting και Ζωγραφιές με τα χρώματα της υπερηφάνειας Εργαστήριο Πλακάτ / Sign Workshop Δώσε το δικό σου χρώμα και λόγο στην Παρέλαση
13.00 – 17.00 DJ sets 17.00 Χαιρετισμοί
18.00 ZUMBA PARTY Χορεύουμε και ξεσαλώνουμε ακολουθώντας τους ZUMBA Ιnstructors
18.30 Αφιέρωμα στο 1ο Athens Pride 2005
19.00 Παρέλαση – Parade
Με τους QUILOMBO
21.00 – 00.00 10 Years Athens Pride Live Show & Party με: Κατερίνα Στικούδη, MIKRO, Minor Project, Ελενη Φουρέϊρα, Ελένη Δήμου, V-Sag b2b Lefteris Lappas
Plus live Drag Shows & Performances

Σχόλια