Από το αιματοκύλισμα στη Σάρπβιλ στις 21 Μαρτίου του 1960, κατά διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν ενάντια στο Απαρτχάιντ, και ως τις μέρες μας, ο ρατσισμός παραμένει μια σκοτεινή σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Στη χώρα μας, σε συνθήκες βαθύτατης οικονομικής αλλά κυρίως αξιακής κρίσης, το φαινόμενο λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις, με αποκορύφωμα την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό.

Κάθε θεσμικό όργανο της αυτοδιοίκησης και ειδικά η Περιφέρεια Αττικής, έχει ιστορικό καθήκον να ασκήσει ασφυκτική πίεση στον ρατσισμό που επωάζεται στις γειτονιές, σε κάθε γωνιά της περιφέρειας.
Εξαντλώντας κάθε περιθώριο που δίνει το Σύνταγμα και το νομικό πλαίσιο, οφείλουμε να εξαλείψουμε τον κίνδυνο γι’ αυτούς που μπορεί να θεωρηθούν έκφραση του διαφορετικού. Γιατί στην πραγματικότητα, είμαστε όλοι διαφορετικοί άλλα και απόλυτα ίσοι.

Δεσμευόμαστε, με αφορμή τη σημερινή μέρα, ότι θα συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να απομακρύνουμε το ρατσισμό από την περιφέρεια Αττικής, πέρα και έξω από τις ζωές των συμπολιτών μας.

Σχόλια