Σε σεβασμό στην διαδικασία της έρευνας αποδίδει την μέχρι τώρα σιωπή του, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, με μία ανακοίνωση του γραφείο Τύπου που εκδόθηκε με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο 24ώρων μετά το τραγικό συμβάν του λούνα παρκ, αν και ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης συνεχίζει να παραμένει άφαντος.

Ωστόσο στην ίδια ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν της Κυριακής που κόστισε τη ζωή σε ένα 13χρονο αγόρι και έστειλε στην Εντατική την εννιάχρονη αδελφή του, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης έσπευσε να κάνει λόγο για «στοχευμένη επίθεση» από ορισμένα μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους και να καταγγείλει «εξυπηρέτηση άλλων στόχων και συμφερόντων»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης έχει ως εξής:

1. Ως δημοτική αρχή εκφράζουμε τη λύπη μας για το τραγικό συμβάν, όχι περιφερόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά με το να είμαστε δίπλα στην οικογένεια και να συμπαραστεκόμαστε με συγκεκριμένες πράξεις στο μέτρο των δυνάμεών μας.

2. Ήδη διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός και για τις ευθύνες, όπου υπάρχουν, σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα-παρκ, την πιστοποίηση της ασφάλειας των παιχνιδιών του και τους σχετικούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται. Για τον λόγο αυτό δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα δηλώσεις για απόδοση ευθυνών. Όχι γιατί κρυβόμαστε, αλλά γιατί σεβόμαστε τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

3. Είναι εύλογα τα ερωτήματα που διατυπώνονται από πολίτες και μέσα ενημέρωσης για το τι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η σφοδρή και στοχευμένη επίθεση που γίνεται σε βάρος μας από ορισμένα μέσα, δημοσιογράφους, πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες, έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση άλλων στόχων και συμφερόντων.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας το συγκεκριμένο λούνα παρκ, λειτουργούσε χωρίς άδεια και χωρίς πιστοποίηση με αποτέλεσμα να μετατραπεί η κατηγορία για τους υπευθύνους, από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Σχόλια