Την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, προκειμένου να καταθέσουν στη δευτεροβάθμια δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τους εφέτες να κάνουν δεκτό το μακροχρόνιο αίτημα του πρώην υπουργού να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που συναποφάσισαν την προμήθεια από το υπουργείο Άμυνας των επίδικων όπλων για τα οποία δικάζεται. Μεταξύ των πολιτικών που  πρέπει να κληθούν στο δικαστήριο είναι ακόμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου, όπως κατονομάστηκαν από την εισαγγελέα.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει σήμερα την απόφασή του. Αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες θα κρίνει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αν θα καλέσει να καταθέσουν στη δίκη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου ο πρώην πρωθυπουργός και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999.

 

Σχόλια