Την ανάγκη να υπάρξει προοδευτική κεντροαριστερά, αλλά και την απόφασή του να αναλάβει, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, πρωτοβουλία για την ανασυγκρότησή της επανέλαβε σήμερα, Τρίτη, από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην πόλη.

«Κάποιοι τηρούν στοιχεία εμφυλίου πολέμου» είπε και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει «κεντροαριστερά στα μέτρα του».

Σημειώνοντας πως «δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ», επισήμανε ότι η διαφωνία του είναι πολιτική και αφορά την πρόσδεση της ηγεσίας τού κόμματος σε συντηρητικές πολιτικές, ενώ τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει όσους επιλέγουν να προκαλούν κλίμα εμφυλίου πολέμου στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ανέφερε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, γιατί «υπάρχουν βαθιές πολιτικές διαφορές».

Ακόμη, ο κ. Κουβέλης εκτιμά πως η χώρα «εισέρχεται στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας», σημειώνοντας ότι αυτές μπορούν να προωθηθούν μόνο με προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και ρητές δεσμεύσεις υλοποίησης του.

Ανέφερε ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να λειτουργήσει ως δημοκρατικό άλλοθι ουδενός» και «διακοσμητικό ρόλο δεν διεκδικήσαμε ποτέ, ούτε θα διεκδικήσουμε», ενώ άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι «μάς χωρίζουν διαφορές».

Σχόλια